Tidligere indlæg

12.04.2010

Organisk Ægthed

                                          Et lille fint billede af de to tvillinger 



Jeg har vel efterhånden lyttet til et helt bestemt nummer, hvis ikke omkring et par og tyve gange i den forgangende tid. Et sang kaldet "My Dear". Det er to midtjyske tvillinger på bare 18 år ved navn Kirsten Nyhus Janssen og Marie Nyhus Janssen, der på forunderlig vis har lavet noget ret så pragtfuld indiefolk, som derudover også trækker lidt på en lidt indiepoppet attitude. Kirsten & Marie kalder de sig simpelthen for. Deres vidunderlige sammenklang er ovenud uundgåelig at nævne, da de simpelthen er uovertruffent behagelige at lytte til. Hvis man lægger øre til nummeret "My Dear" vil du med ét fuldt ud forelske dig i deres lyriske musikformer.
Jeg kan heller ikke undgå at trække paralleller til Taxi Taxi!, da Kirsten & Marie har lidt mere end bare noget tilfælles med de to svenske folketvillinger. Det kan meget vel være sådan, at begge af de to grupper har henholdsvis et ungt tvillingepar, der laver herlig indiefolk med både små og store armbevægelser indenfor genren, en smertelig kærlighedsbrist i teksterne og dennehersens fandenivoldskherlige "acousticdrums-and-spanish-guitar-sound". Forskellen på de to grupper er dog bare, at Taxi Taxi! er mere melodiskorienteret og mere eksperimenterende og dystre indenfor folkgenren, mens Kirsten & Marie har kastet sig over noget mere tilgængeligt indiefolk, der mere eller mindre slår igennem på en mere glad måde. Det skal dog ikke tage noget som helst af charmen fra Kirsten og Maries univers, overhovedet. De to midtjyske tvillinger har nemlig på en eller anden måde tryllebundet mig. Og det er sværere end som så for de fleste grupper, som jeg længe har hørt. For det er virkelig imponerende, hvad de to kan af underfundigheder sammen. Jeg er sikker på, at de virkelig vil kunne opnå noget længere ude i fremtiden efter alt at dømme udfra, hvad de indtil videre har lagt ud af musik diverse steder.
Deres kommende ep bliver udgivet på Aske Zidore og Kristoffer Roms nytopstartede pladeselskab Tambourhinoceros.
Herunder har jeg både lagt en 8-mm video ud af nummeret "My Dear" fra Vimeo, samt deres myspace-side og såmænd også deres mindre hjemmeside via Tambourhinoceros, der ikke bare indeholder én sang, men hele to sange. Nu er der ikke andet tilbage at gøre, end bare at vente indtil den ventende ep kommer på markedet, så det derved er til at købe rent fysisk.
Hermed vil jeg bare ønske al held og lykke til de to tvillinger fra det midtjyske, eller nærmere bestemt det viborgensiske.

http://vimeo.com/channels/tambourhinoceros

http://www.myspace.com/kirstenmariemusik

http://tambourhinoceros.net/kirstenmarie/#

1 kommentar:

  1. EP'en kan købes her :)
    http//tambourhinoceros.bigcartel.com

    SvarSlet