Tidligere indlæg

20.04.2010

En Smittende Nostalgirejse



Først fik jeg øjnene op for gruppen ved navn Bombay Bicycle Club, så var det canadiske The Bicycles og nu har endnu en gruppe taget mig med storm så at sige. De kalder sig Bye, Bye Bicycle- cykelmusik eller ej, dette kan jeg minsandten mere end blot lide. Det er ganske vist, nok ikke første gang, de fleste musikelskere som læser dette her på bloggen støder på netop denne gruppe, da de er noget af en blog-triumf her for tiden. Jeg har dog først fået øjnene op for denne gruppe netop nu, ikke desto mindre er denne flok på fem gutter, der laver noget fuldstændig skødesløst godt indie/disko/pop, mine absolutte yndlingsdebuttanter på den svenske musikflade. Jeg forlanger ikke særlig meget mere af dem, efter at have hørt blot fire numre fra deres myspace-side. Fire indie-perler. Hver og én. Grunden til dette er, at hver af disse numre skal man lige have lyttet til mindst et par gange, for rigtig at kunne sætte sig ind i, hvad numrene egentlig handler om, kigge på lyduniversets små raffinerede finurligheder, der gemmer sig hist og lade sig flyde væk i musikkens fintfølte kosmos og sangstemmens veltonende klang.

Den göteborgensiske drengegruppe har på en eller anden måde omformet mit syn på egenmægtighed. Jeg har det på mange måder nu sådan, at jeg får lyst til at hoppe rundt i nattens mulm og mørke i dunkle gader et eller andet sted sammen med en hel masse andre fjollede mennesker som bare ønsker en smule sjov her i livet.

Bye, Bye Bicycle udgav sidste sommer deres debutplade "Compass", som helt sikkert lige skal nævnes som det bedst mulige svenske-sommer-indie-soundtrack som jeg lige nu i skrivende stund kan hitte på. Så køb for guds skyld pladen og tjek nedenstående links ud til både live-video, myspace-side, egen hjemmeside og et link til digital-download af pladen, hvis dette endvidere også kunne friste.

http://www.youtube.com/watch?v=Nzhy6my2oQg

http://www.byebyebicycle.com/

http://www.myspace.com/byebyebicycle

http://itunes.apple.com/us/artist/bye-bye-bicycle/id316299697

1 kommentar:

  1. Ey! Jeg har nu gennemlyttet sangene på myspace mere end et par gange og jeg er blevet ret vild med dem, mere end før ihvertfald - jeg havde kind of glemt dem..

    SvarSlet