Tidligere indlæg

17.06.2011

Musikalskklistrende firser drømme

                                 Joel og Daniel

Den altigennemskuelige indflydelse fra 80'ernes synthårti har på alle måder smittet af på forhenværende Games, som nu kalder sig Ford and Lopatin. Det er et producerprojekt fra Brooklyn, der tæller både Daniel Lopatin med sit eget soloprojekt Oneohtrix Point Never og Tiger City's Joel Ford. 
Duoens klare glæde til spillerkonsolernes synthbetonede univers findes stadig under det nye navn, men der er sådan set også mere af den såkaldte wonky at finde på deres første udgivelse, Channel Preassure under det nye navn.  Lyden er altså spækket til med sygeligtspidse synthklange og supertighte lilletrommeslag samt storetromme og/eller bastoner.
Der er under processen af Channel Preassure klippet og klistret med bl.a. sampling og genskabning og ændring af musikkroppe på numre med en glitchy bund, eller med meget catchy samt nærmest progressive undertoner af krautrock, pop med kant og fusion, der her alt sammen er gået op i én større enhed. Det danner tilsammen rammen om et både fængende, men også dybt minimalistisk  perleeksempel, når der tales om nutidens svar på et mere eller mindre ret intelligent eventyrsbillede af skærende og nærmest klistrende fremtidsdrømme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar