Tidligere indlæg

30.04.2010

Elegant

                                          Den forunderlige Tobias i egen person


Hvis du mangler noget originalt popmusik, der for alvor vil sparke benene under dig, vil jeg nok mene, at Tobias Fröberg er noget for dig. De forunderlige tekster, lydspektret, der på utallige måder er uovertruffen og aldeles vintage, instrumenteringen, melodierne, det flydende og fintskabte danseunivers og sidst men ikke mindst melankolien i musikken er noget man langt fra bare lige støder på ved et tilfælde. Tobias har siden 2004 lavet kæmpe mængder af herlig popmusik på et ganske højt niveau. Både congas, orgel, synth, piano, støvet trommespil og akustisk guitar og denne her uimodståelige sangstemme vil som noget lidt anderledes, også kunne om ikke høre, så kunne fornemme. Alt den simplificeret- og ærligt talt enestående balance mellem folk, soul og pop er jo en pragtfuld måde at mikse genrer på.
En løs stirren ud i denne tåge af forunderlige genrermiks, og en gennemgribende og silketynd, ja nærmest glasklar melankoli i musikken gives væk til f.eks. dig, der forhåbentlig vil lytte til det. En enkelhed, der blinker med 1000 gange i sekundet og små gnister af 70'er soul vil om ikke noget tordne igennem din bevidsthed for til sidst at finde dét. Dit syn på musikken, dit syn på, hvordan man bærer sig ad med at bedømme rastløs og fabelagtig popmusik. Du vil nok ikke lige med det samme se lyset i dette iørefaldende møde mellem gammel musik, du kender og ny musik, du ikke kender.
Tobias' nye plade "Big Up" synes jeg helt klart, man bør købe på et eller andet tidspunkt, da alle disse opløftende ord jeg efterhånden har fået skrevet ned om hans musik, og i det hele taget dette eventyrlige musikunivers han laver er noget man bare støtte. Dertil vil jeg som det sidste lige nævne nummeret "When We Go To War", som det bedste nummer jeg indtil videre har fået hørt af ham - så hør endelig dét nummer.
Hér nedenunder ses myspace-siden til musikken:

http://www.myspace.com/tobiasfroberg

Hilsen

Whale Waves

1 kommentar: